Landsbybussen er stoppet pr. 28. oktober 2019

Siden november 2014 har borgere, foreninger og institutioner i gl. Broager kommune haft mulighed for at booke Landsbybussen. Det er der rigtig mange, der har været glade for.

Muligheden har været der fordi Landsbylauget har deltaget i tre projekter, der har været finansieret af midler fra Trafikstyrelsen og Sønderborg Kommune.
Vi har hele tiden været klar over, at bussen aldrig økonomisk kunne hvile i sig selv, men at der vil være behov for noget ekstern finansiering enten i form af sponsorater eller tilskud fra kommunen. Det er den eksterne finansiering, vi har arbejdet meget på i år, men det er desværre ikke lykkes og kommunen har meldt ud, at de ikke kan støtte mere.

Projekterne udløb i juni måned, men da vi havde penge i kassen fra brugerbetalingerne, har det været muligt at fortsætte lidt længere. Nu er kassen dog tom og vi har lukket for buseventyret den 28. oktober. Dette gælder også busserne i Kværs og Lysabild.

Gruppen arbejder dog videre for at se, om det er mulig at finde anden finansiering eller finde en mulighed for at leje bussen billigere, eller lave et samarbejde med Sydtrafik og kommunen som et fællesprojektet.                                                                Vi kan kun håbe, at der findes en løsning, så vi igen kan få bussen ud at køre.

Mvh.

DSG Landsbylaug
/Roy Hansen

2 tanker om “Landsbybussen”

  1. Pingback: Konference om alternative bæredygtige transportkoncepter i Sønderborg – Sønderborg kommune på InfoLand

  2. Pingback: Alle kan booke landsbybussen – Lysabild Landsbyråd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *