Drikkevand igen.

I dag fredag den 25. november er der kommet nye analyseresultater fra drikkevandet. (Analysedokumentet er endnu ikke modtaget). Selvom kim-tallet i prøverne er faldet er de ikke faldet tilstrækkeligt. Derfor fortsætter kogepåbuddet.

Firmaet Vand-Schmidt vil gennemgå forskellige installationer på mandag og bestyrelsen håber naturligvis, at det vil medføre at situationen forbedres.

Brev til forbrugerne fra søndag den 27.11.:

6 thoughts on “Drikkevand igen.

 1. peter Dall

  Uden at kritisere alt for meget,så virker hele søgningen efter årsagen til forureningen både amatøragtig,og som om man ikke tager det særlig alvorlig.Er det fordi vi skal spare,at der ikke kommer mere gang i eftersøgningen?
  Ledningsnet og vandværk er dog rimelig overskuelig.
  Hvor lang tid kan forureningen have stået på?
  Hvornår blev den sidste prøve, der var i orden ,taget?
  mvh

  Peter dall

 2. Poul Erik Nielsen

  Kommentar til Peter Dalls indlæg:

  Tak for din kommentar. Først og fremmest kan jeg forsikre dig, at vi i bestyrelsen for vandværket tager situationen meget alvorligt. Vi gør alt, hvad vi kan for at finde årsagen til forureningen. Men vi er nødt til at gå systematisk til værks og prøve én ting af gangen for med sikkerhed at kunne fastslå årsagen. Vi har i samarbejde med Sønderborg Kommune udtaget opsporingsanalyser for at fastslå, hvor i værket problemet er. Det bekymrer mig naturligvis, at du synes, at søgningen forekommer amatøragtig, men jeg kan som sagt berolige dig med, at Sønderborg Kommune er med som garant for fagligheden. Vi iværksætter således de tiltag, der måtte være nødvendige, og udskiftning af filtermateriale er nu ikke nogen helt billig løsning.

  Det er umuligt at sige, hvor lang tid forureningen har stået på, men jeg kan samtidig berolige dig med, at vi følger gældende lovgivning på området og får udtaget de nødvendige vandprøver. Alle prøveresultater sendes i øvrigt direkte til Sønderborg Kommune og embedslægen. Analyseresultaterne bliver ligeledes offentliggjort på denne hjemmeside.

  Vi vil løbende orientere om, hvordan situationen udvikler sig og står naturligvis til rådighed for yderligere afklarende spørgsmål.

  Med venlig hilsen

  Poul Erik Nielsen
  Kasserer i Dynt og Gammelgab Vandværk

 3. peter Dall

  Tak for din sobre kommentar.
  Det er måske et af problemerne,at I er meget sparsomme med orienteringen.
  mvh

  Peter dall

 4. Jane Gottlieb

  Idet jeg har mine klienters sundhed, samt ve og vel, at drage omsorg for i forbindelse med massage og akupunktur er det ønskeligt at få oplyst hvilke(n) bakterie der befinder sig i vandet.

  Hilsen
  Din Sundhedspartner Jane Gottlieb

 5. Martin R. Jessen

  Mojn!

  Jeg er ikke i tvivl om, at bestyrelsen gør deres bedste, og på den korrekte måde, for at få løst problemet.
  Jeg er dog meget enig i Peter Dalls sidste kommentar, at det er noget sparsomt med oplysninger om sagens gang.
  Sidste opdatering er nu næsten to uger gammel, og der må da være sket noget i mellemtiden?
  Det ville rart, med minimum en opdatering pr. uge. Den behøver jo ikke at være længere end et par linjer.

  Mvh
  Martin R Jessen
  Krammarkskobbel

 6. Poul Erik Nielsen

  Kære Peter, Jane og Martin.

  Tak for jeres kommentarer.

  Jeg tager til efterretning, at I synes, at informationsniveauet ikke har været højt nok. Det vil vi prøve at gøre bedre fremover. Som I kan se, er kogeanbefalingen nu ophævet, så vi er på rette vej. Det vil tage noget tid, inden “biologien” er faldet på plads igen i værket. I mellemtiden vil vi følge udviklingen med nye vandprøver, som vi naturligvis vil informere om.

  Prøverne analyseres ikke specifikt for, hvilke bakterier, der er tale om. Man skelner udelukkende mellem E. coli og resten. Myndighederne finder det ikke væsentligt at være mere detaljeret.

  Med venlig hilsen

  Poul Erik Nielsen
  Kasserer i Dynt og Gammelgab Vandværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *